Inici18/05/2017
Newsletter prova

ISCIII

L'”Instituto de Salud Carlos III” (ISCIII), ha resolt favorablement una sol·licitud Rio Hortega a la Dra. Norma Verdolini, psiquiatra, per incorporar-se a FIDMAG Germanes Hospitalàries.

L'objectiu d'aquest ajut és la contractació de professionals amb activitat assistencial, pel desenvolupament d'un pla formatiu en investigació en ciències de la salut.

 


NARSAD YOUNG INVESTIGATOR GRANT

La Dra. Mar Fatjó-Vilas, investigadora de FIDMAG Germanes Hospitalàries Research Foundation, ha rebut l'ajut NARSAD Young Investigator Grant de la Brain and Behavior Research Foundation, una de les fundacions privades més importants dels Estats Units dedicada a la promoció de la investigació del cervell en patologies com l'esquizofrència, la depressió o Alzheimer, entre d'altres.

L'ajut rebut ($ 70.000) és per la realització del projecte titulat “Assessment of the impact of genetic variability in human accelerated regions (HARs) on brain abnormalities in schizophrenia” (Avaluació de l'impacte de la variabilitat genètica en les Human Accelerated Regions (HARs) sobre l'estructura del cervell humà: cap a una millor comprensió de l'esquizofrènia). L'equip investigador està format per Maria Guardiola, el Dr. Raymond Salvador i la Dra. Edith Pomarol-Clotet.


 

CONVOCATÒRIA "RAMÓN Y CAJAL"

El MINECO publicarà properament la convocatòria “Ramón y Cajal” amb l'objectiu de promoure la incorporació d'investigadors amb una destacada trajectòria a Centres d'I+D.

Els requisits són:

  • Haver obtingut el títol de doctor entre el 2007 i 2014.
  • CV amb rellevant contribució científica: articles en revistes d'alt impacte, presentacions a congressos, participació en projectes, activitat internacional, premis, etc.

FIDMAG Germanes Hospitalàries tindrà la possibilitat de sol·licitar una ajut sota una de les següents àrees científiques:

  • Psicologia
  • Biomedicina
  • Medicina Clínica i Epidemiologia
  • Filologia i Filosofia


Les persones interessades en sol·licitar un ajut amb FIDMAG Germanes Hospitalàries, envieu currículum vitae a rrhh@fidmag.com abans del 30/11/2017.


 

Voluntariat

Col·laborant com a voluntari en els nostres estudis podràs contribuir a l'avenç de la investigació del cervell humà i ajudar al coneixement de les bases neurològiques i genètiques del comportament i les infermetats mentals.

Qui pot participar?: persones dretanes, amb edat entre 18 i 65 anys i que no tinguin antecedents personals ni familiars de primer grau de trastorn psiquiàtric.

En què consisteix?: Es realitza una exploració de ressonància magnètica, una avaluació clínica i neuropsicològica i l'obtenció de mostra per l'anàlisi genètic.

Més informació: www.coneixelteucervell.com

 


FORMACIÓ I DOCÈNCIA

CURS DE NEUROIMATGE AVANÇADA

ÚLTIMES PLACES: ABANS DEL 15 DE NOVEMBRE

El curs ofereix una formació intensiva i profunda en el camp de la neuroimatge per capacitar als professionals en l'anàlisi i interpretació de les imatges cerebrals obtingudes amb les diferents modalitats de ressonància magnètica.

Té un enfoc eminement pràctic i no requereix d'una titulació específica ni coneixements previs de neuroimatge.

El curs consta d'una part teòrica online i una part pràctica presencial.

Més informació: www.cursoneuroimagen.com


 

VI JORNADES INTENSIVES EN PATOLOGIES RESISTENTS

EDICIÓ 2017: INSCRIPCIONS OBERTES

Aquest curs té com objectiu analitzar les causes de refractarietat i profunditzar en el coneixement d'estratègies terapèutiques, per pacients que no responen als tractaments habituals.

Dates: 29 i 30 de novembre i 1 de desembre de 2017

Lloc: Sala d'Actes. Benito Menni CASM.

Preu inscripció: 150 € (professionals interns), 180 € (professionals externs)
Més informació: www.fidmag.com/cursPatologiesResistents


 

PUBLICACIONS

Darrers articles publicats en revistes indexades de primer nivell internacional. La nostra més sincera enhorabona a tots els col·laboradors per l'excel·lent treball realitzat.

  1. Patterns of activation and de-activation associated with cue-guided spatial navigation: A whole-brain, voxel-based study Neuroscience 2017 (IF: 3.277)

  2. Evolution of metabolic risk factors over a two-year period in a cohort of first episodes of psychosis Schizophrenia Research 2017 (IF: 3.986)

  3. A systematic linguistic profile of spontaneous narrative speech in pre-symptomatic and early stage Huntington's disease Cortex 2017 (IF: 4.279)

  4. Differential failure to deactivate the default mode network in unipolar and bipolar depression Bipolar Disorders 2017 (IF: 4.531)

Destaquem
Alteracions del llenguatge, primers indicadors de Huntington
Alteracions del llenguatge, primers indicadors de Huntington}
Dimecres, 26/02/2020 
Tovar A, Garí Soler A, Ruiz-Idiago J, Mareca Viladrich C, Pomarol-Clotet E, Rosselló J, Hinzen W son els autors de l'estudi “Language disintegration in spontaneous speech in Huntington's disease: a more fine-grained analysis” publicat a la revista Journal of Communications Disorders. Segons...
2017 SGR 1265 - Wolfram Hinzen
Título Grupo Grammar and Cognition Resumen The group uses linguistic models to understand mental functioning and its various forms of dysfunction in major mental disorders such as autism, schizophrenia, and dementia. Few of these disorders leave language unaffected....
Aniol Santo Angles
Email: asanto@fidmag.com Telèfon: Publicacions: Veure publicacions PubMed Aniol Santo Angles
Anton Albajes-Eizagirre
Anton Albajes-Eizagirre va graduar-se en Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió per la UdL el 2002 i en Enginyeria Superior en Informàtica per la UPF el 2006. Del 2006 al 2008 va treballar en el Departament de Processament d'Imatge de la UPF dedicant-se a la recerca de l'aplicació de...
Notícies
Resolució de convocatòries 2017
 16/02/2018
Resolució de convocatòries 2017
L'Instituto de Salud Carlos III (ISCIII), ha resolt favorablement una sol·licitud Rio Hortega a la Dra. Norma Verdolini, psiquiatra, per incorporar-se a FIDMAG Germanes Hospitalàries. L'objectiu d'aquest ajut és la contractació de professionals amb activitat assistencial, pel...
FIDMAG - Germanes Hospitalàries
Avda. Jordà, 8 · 08035 · Barcelona
T. +34 93 548 01 05

De conformitat amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679, de 27 d'abril, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals (d'ara endavant, «RGPD»), i la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i del comerç electrònic (LSSICE), FIDMAG - Germanes Hospitalàries us informa que ha implantat les mesures de seguretat necessàries, d'índole tècnica i organitzativa, per garantir i protegir la confidencialitat, la integritat i la disponibilitat de les dades introduïdes.

Les teves dades personals només s'utilitzen a amb la finalitat de gestionar les activitats relacionades amb FIDMAG, Fundació per a la recerca, així com l'enviament de butlletins i altres informacions habituals per mitjans electrònics i/o telefònics, d'acord amb les finalitats recollides en la Política de privacitat de les dades de FIDMAG - Germanes Hospitalàries.

Pots sol·licitar l'exercici dels drets d'accés, rectificació o supressió, cancel·lació, oposició i retirada de consentiments davant la FIDMAG - Germanes Hospitalàries, presentant un escrit a l'adreça postal de l'encapçalament o enviant un missatge electrònic a fundacio@fidmag.org i adjuntant una fotocòpia del DNI o qualsevol altre document anàleg en dret, com indica la llei.

Gestionar la teva alta/baixa del butlletí